Funktionell träning


Vad är nu funktionell träning då?
Sätter du dig på en stol, reser dig upp från golvet, lyfter upp något, ställer dig på tå, vrider dig för att hämta/lämna något… är det något som känns igen? Det är rörelser som de flesta av oss gör varje dag och för att bibehålla dessa rörelsemänster är det bra att träna dem kontinuerligt.
Finns många snoffsiga namn men vi håller fast vid vad det är vi tränar – ”funktionell träning”, vi har helt vanliga och bekväma träningskläder och har en riktigt bra stämning bland oss som tränar.

Exempel på övningar vi har på våra pass kan vara dessa (visas på extern youtube-sida):

Ibland jobbar vi ensamma, ibland i par. Ibland ska ett visst antal repetitioner göras av vissa övningar på en viss tid, ibland kör vi ”bingo”, ibland tar vi en kort löprunda på ett par meter och ibland hoppar vi hopprep, kör i tabata-form, på minuten, ibland är det gummiband, kettlebells och bildäck inblandade. etc.
Det är alltså mycket stor variation på våra pass!

På våra pass arbetar vi på varje individs egna nivå – oavsett om du är nybörjare, van, har med dig eventuella skador eller du som kanske har varit med förr och är mycket van att träna.

Vem passar denna träning?
Vem som helst!
Tränad, otränad, nybörjare eller gammal i gamet, gravid, nydligen förälder eller med vuxna och utflugna barn, skador eller inte – alla övningar går att modifiera alt. bytas ut – så oavsett, så kan alla vara med.
Finns det medföljande skador, så är det bra att informera instruktören innan passet så att vi kan ha det med oss i planeringen av passet du är med på.

Vikter eller inte?
Vi jobbar ibland enbart med kroppsvikt (alltså utan vikter och hjälpmedel som te.x. kettlebells) med övningar som:
– armhävningar
– situps
– mountain climbs
– höftlyft

Måste jag komma med en kompis?
Nej – kom som du är – det finns alltid någon att köra med!
Ibland kör vi ensamma/singel, men ofta jobbar vi parvis, där den ene i paret kan peppa kompisen och samtidigt ha ”aktiv vila” genom att då tex hålla en vikt eller hoppa hopprep, under tiden kompisen i paret blir klar med övningarna.

Vad behöver jag veta innan?
Inget!
Du får självklart prova ett träningspass om du aldrig varit hos oss tidigare!
Vill du testa, så hör av dig så planerar vi in det, så allt fungerar på bästa sätt för dig.

Svåra övningar? Jag är ovan!
Inga problem! Varje övning kan göras lättare, alternativt svårare. Finns eventuell skada så går det att byta ut övningen eller ändra den så det inte gör skadan värre.

Vad ska jag ha på mig och med mig?
Bekväma kläder som du kan röra dig fritt i och en vattenflaska!

Fortfarande frågor? Hör av dig så berättar vi mer!


Det ska vara kul att träna!
Det har vi på passen – kul!
Antal deltagare på passen varierar, det är från ungdom till seniorer, blandad kunskap och färdighet, och oavsett könsidentitet är du välkommen.
Det du får på köpet är en otroligt god stämning, omtänksamma och stöttande träningspartners i gruppen.
Alla är välkomna – det är faktiskt så!

Funktionell träning på ett intensivt och roligt sätt!

Högintensiv och funktionell träning, med inspiration från bl.a. ”Crossfit”, styrketräning, konditionsträning och cirkelträning.
Alla övningar och träningspass kan anpassas för vem som helst!
Ett pass för dig som vill stärka hela kroppen på ett intensivt och roligt vis med stor variation.
De som går på passen har alla olika erfarenhet och kunskap/färdigheter av träning! Många som kommer och provar har föreställningen att de aldrig kommer klara ett pass – alla klarar det – på sina villkor!
Maxa din träning tillsammans med våra utbildade tränare och coacher.

Barn
En del föräldrar tar med sina barn och låter dem träna med oss samtidigt – helt ok! – så länge du som vuxen har ansvaret för barnen, deras säkerhet och tränar med barnet under passet.
Vi har ett par enklare varianter av kettlebells och medicinbollar och ett par lägre boxar att hoppa på tex.
På våra söndagspass är det populärt att hänga med sin förälder som ska träna – då leker barnen tillsammans i den första träningslokalen, där det finns lianer att klättra i, ringar att hänga i, stor tjockmatta att hoppa på, bollar etc – och mycket utrymme att röra sig på.

Inne – ute
Nu, i dessa corona-tider, så har vi även haft en hel del av våra pass utomhus. Vid behov öppnar vi även portarna i vår lokal och får in frisk luft och ibland kör vi  samma roliga träning – fast utomhus.
Så hett tips är – ta dessutom alltid med uteskor!

Din hälsa – dina förutsättningar – vi tillsammans.
Har du svårt att hitta träning som tar hänsyn till din individuella situation? Vägen till välbefinnande beror på så mycket. Låt oss på Xfit Lomma hjälpa dig navigera. Xfit Lommas träningspass anpassas efter din personliga styrka, kondition och vilja.

Alla har vi olika förutsättningar – tillsammans med våra diplomerade instruktörer kan vi justera träning och övningar, peppa och hjälpa varandra att nå målen.

Träningen rekommenderas från 15 år, men eftersom vi kan anpassa övningarna så är även barn i målsmans sällskap, och under dennes ansvar, välkomna.